שימוש בטלפון בעת נהיגה

 

שימוש בטלפון בעת נהיגהשימוש בטלפון בעת נהיגה

על פי תקנה 28(ב) לתקנות התעבורה בעת שהרכב בתנועה, הנוהג ברכב –

(א)   לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם ברכב אלא באמצעות דיבורית.

(ב)   לא ישלח או יקרא מסרון (s.m.s).

בתקנת משנה זו –

"דיבורית" – התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו.

"טלפון" – מכשיר המיועד לתקשורת אשר קיימים בו לחצנים לחיוג.

כלומר על פי התקנות ניתן לעשות שימוש בטלפון בשעת נהיגה רק באמצעות דיבורית. עצם האחיזה בטלפון היא אסורה, גם אם לא נעשה כל שימוש בטלפון באותה עת.

שימוש בטלפון הנייד בזמן עמידה ברמזור אדום

ככלל, בית המשפט מפרש את הביטוי "בעת שהרכב בתנועה" גם כעמידה ברמזור אדום. עם זאת, לאחרונה הונחו שוטרי התנועה שלא לתת דוחות למי שאוחז בטלפון בעת שהרכב עומד ברמזור אדום, שכן התנהגות זו אינה יוצרת סיכון תעבורתי. חשוב להדגיש כי מדובר בהנחיה פנימית של המשטרה אשר יכולה להשתנות בכל עת, ועל כן מומלץ שלא לעשות שימוש בטלפון הנייד גם בעת עמידה ברמזור אדום.

שימוש באוזניות בעת נהיגה

על פי תקנה 169 לתקנות התעבורה אסור לאדם לנהוג ברכב כשלאוזניו צמודות אוזניות אשר מחוברות למכשיר להשמעת צלילים או קולות, למעט אוזניות אשר מחוברות למכשיר שמיעה רפואי.

מלשון התקנה ניתן ללמוד כי חל איסור על הנהג לנהוג ברכב כאשר הוא משתמש בשתי אוזניות. אולם התקנה לא מתייחסת למצב בו הנהג נוהג עם אוזניה אחת. החוק אינו אוסר או מתיר נהיגה עם אוזניה אחת, אך בית המשפט כבר זיכה בעבר אישה שהורשעה בנהיגה עם אוזניה, וקבע כי אין בשימוש באוזניה אחת כדי "לנתק" את הנהג מסביבתו.

שימוש בתצוגת מסך הנראית לעין הנהג

תקנה 28א לתקנות התעבורה קובעת:

(א)  ברכב מנועי המצוי בנסיעה לא תופעל תצוגה הנראית ממושב הנהג, יותקן ברכב מנגנון לניתוקה בהיות הרכב בנסיעה ולא ינהג בו אדם אלא אם נותקה התצוגה כאמור.

(ב)  האמור בתקנת משנה (א) לא יחול על תצוגה המיועדת לבקרה או ניווט של הרכב או על מערכות תצוגה בכלי רכב המשמשים את משטרת ישראל או את הרשות הארצית לכבאות והצלה או את שירות הביטחון הכללי לצורך מילוי תפקידם או את צבא הגנה לישראל למטרה ביטחונית.

(ג)   על אף האמור בתקנה זו, רשאי השר ליתן היתר להפעלה למטרה בטיחותית של תצוגה הנראית לנהג גם בעת נסיעת הרכב, ובלבד שהתצוגה אינה מחייבת צפייה רצופה בה והנהג ברכב שבו מותקנת תצוגה כאמור קיבל הכשרה לשימוש בה תוך כדי נהיגה.

על פי החוק אסור להקרין במסך התצוגה הקדמי (המסך אשר הנהג יכול לצפות בו) סרטים, סרטונים או כל דבר דומה. במידה וקיימת מערכת DVD בקדמת האוטו יש לוודא כי היא מנותקת בעת הנסיעה, בין אם על ידי מנגנון פנימי של המערכת ובין אם על ידי ניתוק הנעשה באופן ידני. במסכים האחוריים של הרכב מותר להקרין סרטים בשעת הנסיעה.

על פי תקנה 28א(ב) לתקנות התעבורה ניתן להציג במערכת תצוגה המיועדת לבקרה או לניווט. כלומר שימוש בתוכנות ניווט כגון waze או הצגת תפריט הרדיו על המסך הן פעולות מותרות.

שימוש בטלפון בעת נהיגההעונשים על שימוש בטלפון בזמן נהיגה ושימושים נוספים אסורים

  • נהיגה ברכב שבו לא מנותקת בזמן הנסיעה תצוגה הנראית לנהג – עונש הנהג הוא 4 נקודות והזמנה לדין.
  • נהיגה תוך שימוש בטלפון בעת שהרכב נע בלא דיבורית – עונש הנהג הוא 8 נקודות וקנס של 1,000 ₪.
  • שליחה או קריאת מסרון בעת נהיגה – עונש הנהג הוא 8 נקודות וקנס של 1,000 ₪.
  • נהיגה עם אוזניות – העונש לנהג הוא קנס של 250 ₪.

האם כדאי לפנות לעורך דין?

מומלץ מאוד לפנות לעורך דין המתמחה בדיני תעבורה. ישנה חשיבות רבה להבחנה בין השימושים השונים אשר ניתן לעשות במכשיר הטלפון הנייד בשעת הנהיגה. סיווג לא נכון של השימוש במכשיר הטלפון יכול להוביל להחמרה משמעותית בענישה. כמו כן עורך הדין מכיר את החובות המוטלות על שוטר התנועה כאשר הוא נותן דוח, ועל כן יוכל לסייע גם בתקיפתו של הדוח עצמו.

 

 

לקביעת פגישה או ייעוץ ללא התחייבות השאירו פרטים
אל תעצרו כאן
יש עוד מה לגלות
נוטריון מומחה ברמלה
נוטריון מומחה ברמלה

בכל הנוגע למסמכים משפטיים חשובים, קיום נוטריון יכול לספק את האישור והאימות הנדרשים. ברמלה עומדים לרשותכם נוטריונים מומחים לסיוע במגוון מסמכים.

בעקבות הנוטריון בלב תל אביב
בעקבות הנוטריון בלב תל אביב

שירותי נוטריון ממלאים תפקיד מכריע בעסקאות משפטיות על ידי אימות האותנטיות של חתימות, מסמכים וזהויות. בתל אביב, עורכי דין נוטריונים מספקים שירותים חיוניים לפרטיים ולעסקים כאחד, תוך הקפדה על ביצוע תקין של מסמכים משפטיים ומחייבים מבחינה משפטית.