הפטר מותנה: מה זה, מתי היתרונות ואיך מבצעים זאת?

הליכי חדלות פירעון לגבי יחיד

החוק העוסק בהליכי חדלות פירעון של יחיד ושל תאגיד הינו חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי התשע"ח- 2018. החוק עוסק בהסדרת פירעון החובות של חייב הנמצא או עלול להימצא במצב של חדלות פירעון. מטרותיו של החוק הן: א. להביא לשיקומו של החייב. ב. להגדיל ככל האפשר את שיעור החוב שיפרע לנושים. ג. להביא לשילובו מחדש של החייב במרקם החיים הכלכליים.

מתי חייב יגיע לחדלות פירעון?

  1. כאשר הוא אינו מסוגל לשלם את חובותיו במועדם, וזאת גם אם מועד פירעון החובות טרם הגיע, אך ברור כי החייב לא יוכל לפרוע את החובות במועדים שנקבעו.
  2. כאשר סך התחייבויותיו של החייב גבוה מסך נכסיו. 
עורך דין דיני תעבורה

יתרונו של הליך חדלות הפירעון

מרגע שהוכרז בצו כי החייב חדל פירעון וכי עומדים להיפתח לגביו הליכי חדלות פירעון, יוסדרו יחסיו של החייב עם כלל נושיו במאוחד עד לסיום הליכי חדלות הפירעון. כלומר, נושה לא יהיה רשאי לגבות את חובו מהחייב באופן פרטני אלא רק יחד עם שאר הנושים, כמו כן החייב לא יהיה רשאי לפרוע את חובו של נושה מסוים בלבד. 

היתרון בהסדרת החובות לנושים במאוחד הוא בכך שהחייב לא נאלץ להתמודד עם נושים שונים בעלי דרישות שונות, אלא הנושים עוברים כעת לפעול כקבוצה. בעקבות כך החייב לא יכול לבחור למי מן הנושים לפרוע את חובו, דבר המוריד ממנו לחצים רבים.

הפטר מותנה – מהו?

הפטר מותנה הוא למעשה הפטר שנותן בית המשפט למי שעמד בתנאי הצו לשיקום כלכלי. הצו קובע כי עם התקיימות התנאים המופיעים בו, יופטר החייב באופן סופי מחובותיו. במילים אחרות, ברגע שהחייב יעמוד בתנאים שנקבעו בצו לאורך תקופה עליה יחליט בית המשפט או רשם ההוצאה לפועל, הוא לא יהיה חייב לפרוע את יתרת חובותיו לנושים, וכך יוכל לפתוח דף חדש (זאת מלבד חובות ותשלומים מסוימים אשר מוחרגים מן ההפטר). 

הפטר לאלתר

הפטר הניתן באופן מידי לאחר ההכרזה על החייב כפושט רגל, מבלי שמתקיימת למעשה תקופת תשלומים. הפטר זה יינתן כאשר לחייב אין נכסים אשר ניתן לממש בכדי לפרוע את החוב לנושים, וכאשר כושר ההשתכרות של החייב נמוך מדמי המחיה הנדרשים לו. 

שלבי ההליך

  1. הגשת בקשה לצו לפתיחת הליכים – אם סך חובותיו של החייב עולה על 150,454 ₪ הבקשה תוגש לממונה על חדלות פירעון, אם סך חובותיו של החייב נמוך מ- 150,454 ₪ הבקשה תוגש לרשם ההוצאה לפועל.
  2. מתן צו לפתיחת הליכים – אם מתקיימים התנאים לפתיחת הליכים הממונה על חדלות הפירעון או רשם ההוצאה לפועל יורו על מתן צו לפתיחת הליכים. מי שרואה עצמו נפגע מן הצו רשאי להגיש בקשה לביטולו. 
  3. תוצאות הצו לפתיחת הליכים – א. עם מתן הצו ימונה נאמן ליישום הליכי חדלות פירעון. ב. כל נכסי החייב ירוכזו לקופת הנשייה, ויעמדו לפירעון חובות העבר של החייב והוצאות הליכי חדלות הפירעון. ג. הליכי הגבייה וההליכים המשפטיים המתנהלים נגד החייב יוקפאו.
  4. תקופת ביניים – בה יחולו על החייב הגבלות שונות (כגון איסור יציאה מן הארץ או יוטלו עיקולים על נכסיו). 
  5. קבלת צו לשיקום כלכלי – בצו זה יקבע בין היתר האם יינתן לחייב הפטר לאלתר או האם תחול עליו תקופת תשלומים. אם תחול תקופת תשלומים יקבע בצו מה יהיה גובהם.
  6. תקופת תשלומים – תקופה בה החייב מחזיר את חובותיו לנושים בסכומים קבועים לפי החלטת בית המשפט או רשם ההוצאה לפועל. בדרך כלל אורך התקופה הוא 3 שנים, אולם ייתכן ותקבע תקופה ארוכה או קצרה מכך.
  7. הפטר – השלב הסופי והמיוחל! לאחר שהחייב שילם את חובו בתקופת התשלומים ייפטר החייב מיתרת חובות העבר. יש לשים לב כי ההפטר אינו חל על חובות מזונות, תשלומים עונשיים וחובות שנוצרו מעבירות פליליות מסוימות.

ראו גם: איחוד תיקים או פשיטת רגל? מה עדיף?

האם כדאי להיעזר בשירותיו של עורך דין?

כן, כן ושוב כן. אין צורך להסביר את חשיבותו של הליך פשיטת הרגל ואת ההשלכות שיש להליך זה על חייהם של חייבים. למי ששרוי בחובות משמעותיים, קביעותיו של בית המשפט או רשם ההוצאה לפועל בצו התשלומים ישפיעו באופן ישיר על מצבו הכלכלי ועל השנים הבאות של חייו. עורך דין ידע לייצג את האינטרס של החייב מול הגורמים השונים, וכך למקסם את התועלת שניתן להפיק מן ההליך. חשוב לשים לב כי אורכה של תקופת התשלומים משתנה מחייב לחייב, ועל כן ישנה חשיבות רבה לקביעת בית המשפט בעניין זה, כמו גם לקביעתו בעניין גובה התשלומים עצמם.

בנוסף מדובר בתקופה מבלבלת ולא פשוטה לחייב ולבני משפחתו. בתקופה זו עולים רגשות רבים, ומובן כי יש להליך פשיטת הרגל השפעה משמעותית על חייו של החייב. לאור כך חייבים רבים מתקשים להתמסר בתקופה זו לניהול ההליך באופן הנדרש. לכן מומלץ מאוד להיעזר בשירותיו של עורך דין, אשר יוכל ללוות את החייב לאורך כל הדרך עד להשגת ההפטר, לספק מידע ולהפיג את חששותיו.

שולחן משרד עורכי דין

השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם

רשלנות רפואית

מה חשוב לדעת על תביעת רשלנות רפואית?

רשלנות רפואית היא מצב מורכב היכול להיות בעל השלכות ניכרות על המטופלים ועל בני משפחותיהם. כאשר צוותי רפואה והמוסדות שהם עובדים בהם אינם עומדים בסטנדרט הטיפול המצופה במקצוע, המטופלים עלולים לחוות נזק חמור ואף קטלני. אם אתם חוששים שאתם או האנשים החשובים לכם לא קיבלתם טיפול ראוי בעת הצורך, חשוב שתכירו היטב את הזכויות שלכם ואת הדרך שבה אתם יכולים להגיש תביעה על רשלנות. לפניכם כל הפרטים בנושא.

עורך דין

יתרונותיו של עורך דין פלילי מהמרכז

בחירת עו"ד פלילי יכולה להשפיע באופן משמעותי על תוצאות התיק שלכם. עורכי דין פליליים שבסיסם במרכז, כמו תל אביב, מציעים יתרונות מובהקים מבחינת מומחיותם ונגישותם. בחיבור זה נבחן את היתרונות של שכירת עורך דין פלילי מהמרכז, תוך שימת דגש על הידע המיוחד והנגישות הנוחה שלהם.

חשיפת תפקידם של מזכירות משפטיות: מדריך מקיף

בכל הנוגע למקצוע עריכת הדין, ישנם תפקידים רבים התורמים לתפקוד חלק של משרד עורכי דין. תפקיד אחד כזה הוא תפקיד של מזכירה משפטית. אבל מה זה בעצם מזכירה משפטית ומה הם עושים? במדריך מקיף זה נתעמק בנבכי תפקיד חיוני זה ונשפוך אור על התפקיד החשוב שממלאים מזכירות משפטיות בענף המשפט.

לקביעת פגישה או ייעוץ ללא התחייבות השאירו פרטים

אל תעצרו כאן

יש עוד מה לגלות

גירושים

עורך דין גירושין – החשיבות של עוד ואיך תבחרו נכון

מחלוקת בחיי הנישואים יכולה להוביל להחלטה להיפרד. עורך דין גירושין בפתח תקווה הוא הכתובת לפרידה בהתאם לציפיות. עם עורך הדין עוברים על כל הנושאים החשובים בפרידה ובהם מזונות ילדים, משמורת, מזונות האישה, חלוקת רכוש ונוספים. המטרה היא להצליח לעבור לפרק הבא בהתאם לציפיות שלך ולהצליח להתגבר על הבעיות והמחלוקות בצורה הטובה ביותר.

עורך דין

הבנת תפקידו של עורך דין מעצר: הדרכה משפטית בזמנים מטרידים

כאשר עומדים בפני סיטואציה קשה הכרוכה במעצר, ישנה חשיבות מכרעת לפנות להכוונה של עורך דין מעצרים מנוסה. אנשי מקצוע משפטיים אלו מתמחים במתן ייעוץ וייצוג מומחים לאנשים המעורבים בחקירות פליליות או נעצרו על ידי המשטרה.

ניווט במבוך המשפטי: המורכבות של חתונה אזרחית בחול

תכנון חתונת יעד יכול להיות חוויה מלהיבה, אבל כשזה מגיע לניווט בין המורכבות המשפטית של חתונה אזרחית בחו"ל, דברים יכולים להפוך במהירות למכריעים. מהבנת החוקים והדרישות המקומיות ועד להבטיח שהנישואים שלך יהיו מוכרים כחוק בבית, ישנם גורמים רבים שיש לקחת בחשבון. במאמר זה נתעמק בנבכי ארגון חתונה אזרחית לישראלים במדינה זרה ונשפוך אור על המבוך המשפטי בו עלולים להיתקל זוגות.

ויזה – איך בוחרים את הכרטיס הנכון

אחת ההחלטות החשובות שאנחנו צריכים לקחת, בין אם זה באופן אישי ובין אם זה באופן עסקי, היא באיזה כרטיס אשראי להשתמש. בגיל מסוים, בדרך כלל